Päivitetty 24.03.2010
 

Aquasta tuli Tsekin Valio!!!

2010 UUTISET 

Uudet kotisivut ovat työn alla... Loppuvuoden uutiset päivitetään pian!!! :))) Sitten saattekin ihailla aivan uutta ilmettä ;))

2009 
VOITTAJA-09, PMV-09 , Messukeskus Helsinki 12.-13.12.2009

Lähdimme jo perjantai-iltana ajelemaan Helsinkiä kohti….Messariviikonloppu tulisi olemaan yksi jännittävimmistä tapahtumista minulle, kautta aikojen!!!! :) Vuolasvirtapalkintojen jako ajoittui lauantaiksi, ja tämä oli upein hetki elämässäni näin kasvattajan olemuksessa!! Tämän hienon ja jopa tunnepitoisen tilaisuuden oli ikuistamassa Armaksen omistaja Jarkko Välimäki. KIITOKSET SINULLE!!!  Enkä voi unohtaa Pesosen Riittaakaan , kiitoksien jakamisessa…J ) Ilman Riitan sinnikästä paperihommien tekoa ja tulosten laskemista, ei tämä palkinto voisi olla mahdollinen… :)

Suurkiitokset myös teille kaikki , jotka olette uskoneet Funfun- lapsukaisiin ja käyneet uskollisesti näyttelykehissä ja olleet muissakin harrasteissa mukana.  

Mukana voitajanäyttelyihin olin ilmoittanut vain AQUAN.

VOITTAJA -09- näyttely meni upeasti……Ha-Ha da Quinta Dábroeira “AQUA” pokkasi V-09 tittelin ollen VSP. Tuomarina toimi Ricardo Pereira Leite , Portugalista. FF Armani Code "ARMAS", oli JUN EH, JUK2. Onnea "Armakselle" perheineen hienosta esiintymisestä!!! :))

ja pmv.ssä myös ..........

PMV-09- näyttely ei sitten onnistunutkaan odotusten mukaan….PN2. Tuomarina Luis Pinto Texteira, Portugalista hänkin. FF Armani Code "ARMAS" JUN EH, JUK2.

Aqua siirtynee vähäksi aikaa lomailemaan ……..katsotaan mitä kevät tuo tulessaan…..Ehkä saavumme uudella kokoonpanolla näyttelykehiin…. kahdet serralapsukaiset suunnitteilla ja kaikenlaista muuta touhua näin kevään korvalla……….

SUURKIITOKSET KAIKILLE FUNFUN-LAPSUKAISTEN OMISTAJILLE KULUNEESTA VUODESTA!!!! PIDETÄÄN YHTEYKSIÄ JA TULKAAHAN KÄYMÄÄN, KUN TÄÄLLÄPÄIN AJELETTE!!!

OLETTE AINA TERVETULLEITA.!!


 

JYVÄSKYLÄN NÄYTTELY 21.11.2009 Tuomarina Hans Lehtinen. Mukana minulla oli "kolme muskettisoturia"; ´Tihru´, ´Tico´ja ´Aqua´. Kaikkiaan serroja oli ilmoitettu 10 kpl tähän näyttelyyn.... Funfun Armani Code oli saapunut myös junioriluokassa saaden EH:n. Hyvin tämä päivä menikin... Funfun Only One ´Tihru´: PN2, VARACA, Fantastico Da Quinta Dábroeira `Tico´: PU2, VARACA..... eikä meidän ihana AQUAMME pettänyt taaskaan... Ha-Ha Daquinta Dábroeira ´Aqua´oli ROP!!!!

Upeaa!!!!!!!! Seuraavan kerran näemmekin Messarissa .... sinne tulleekin koko Suomen parhaimmisto ja luulenpa, että roppi-sijoituskin on tosi tiukassa... :)) 


MAAILMANVOITTAJA 2009 Bratislava 8.10. "Aqua" sijoittui hienosti Valioluokan kolmanneksi. Kaikkien rotujen näyttely 9.10. Bratislavassa sujui vielä paremmin....  Alakuvassa erillinen hallirakennelma, jossa oli usean rodun erikoisnäyttelyt; mm. vesikoirien erkkari pidettiin täällä.

Kuva P.Metsätalo.

Aqua oli ROP saaden CAC:n eli suomalaisittain "sertin"... :)))) Pitäneekin joskus käydä "hakemassa" toinen CAC, jotta Aquasta tulisi Slovakian Valio! :))))

Kuva Päivi Metsätalo: "Aqua" ja pokaali


PERHEENLISÄYSTÄ.... kuulumisia.... stop.... pressstop.... :)))) Ihastuttava Kisuliini-neito harjoittelee hiirenmetsästystä hyvällä menestyksellä ja tutustuu samalla muuhun "karvakorvien laumaan" (hieman huonommalla menestyksellä...) 

Kuuluuhan meille muutakin; olemme muuttaneet Pappilan miljööstä hieman syvemmälle maaseudulle, Anttola on edelleen asuinpaikkakunta. :))) Meille on rakennettu nyt hyvät kenneltilat ja suuret tarhat, joissa perrot ja serrat viihtyvät oikein hyvin - ovathan ne aivan pihapiirin tuntumassa!!! :))) Lisää kuulumisia myöhemmin, meillä on hiukan muuttotouhut venyneet ja aikaa mennyt paljon ja WORLD WINNER -09 on matkasuunnitelmissa.... :))) Uutiset ja kuulumiset päivitetään myöhemmin lokakuussa, kunhan tilanne tästä tasaantuu....!!!! :)))))


PORVOO 12.9.09 serrat arvosteli Horst Kliebenstein Saksasta, joka piti "Armaksesta" niin paljon, että sijoitti PU2 + sert. + Royal Can ROP-juniori :)))) !!!!! Vesikoirissa "Banja" teki tasaisen hyvää tulosta:  ERITTÄIN HYVÄ eli EH :))))  Tuomarina toimi Nils Molin Ruotsista. "Armaksen" onnelliselle kotiväelle suuret onnittelut - pokaalit mahtuivat kassiin...? :)))))
VANTAA KR 6.9.09 tuomarina Rouli Kantzou, Kreikka, "Banjan" tulos junioriluokassa EH :))) Tästä on hyvä aloittaa, suunta ylöspäin ;))). Serroissa "Armas" esiintyi mallikkaasti saaden samoin EH:n, tuomarina Elena Ruskovaara - joka kehui "Armaksen" liikkeitä todella upeiksi!!! :)))))
MIKKELI KV 25.7.09 tuomarina Marianne Holm...:)) Päivä koitti sateisena vaan ei se tahtia haitannut, olihan meillä teltta mukana ja sen verran "pioneerihenkeä" ettei yksi sade pysäytä... :)))) Päivän tulossaldo: "Tico" ROP+CACIB ja "Tihru" VSP+CACIB - ryhmäkehään emme voineet jäädä,  koska työ meni harrastuksen edelle ... ;)) 
"Neccu" tuli Suomeen! :))) Lentokone laskeutui aamuvarhain Helsinki-Vantaa lentokentälle ja kyydissä oli arvokas "matkatavara"; pikku-Neccu... !!!! Kiitos Riitta avustasi, kun hait lapsukaisen lentokentältä!!! :)))

Kuva: Kennel Funfun

Nefertiti de LaBahia "Neccu"  

KIITOS PATRICIA TÄSTÄ IHANASTA "IPANASTA" :))) !!!!!


MIKKELIN KV-NÄYTTELY 2009 !!! Kaikki FunFun lapsukaiset ilmoittautukaahan tänne? :)) ....... vietetään kesäinen näyttelypäivä yhdessä!!!!!!!!  

Pientä serkkulikkaa kuvassa odottelee Banja.... Neccu on näillä näkymin tulossa 3.7. Suomeen aamuvarhain.... :))))))))))))

Fairytale de LaBahia "Banja"

 Nefertiti de LaBahia "Neccu" Copyright: Kennel LaBahia


PÄRNU 27.6.2009 KANSAINVÄLINEN KOIRANÄYTTELY tuomarina Wyacheslav Werbitskiy/Belarus. 

"Tulin, näin ja voitin" vois melkein sanoa.... "Aquan" voittokulku jatkuu myös 2009.... ensimmäistä kertaa Cacib-mittelöissä ulkomailla!!!! :)))) Ja sieltähän se tuli, ROP, CAC, CACIB!!!!! Ja tietenkin sitten Uusi Eestin Valio...!!! :))))))

Lähdimme tyttöjen kanssa pikamatkalle Eestiin; lampuri Manu emäntänsä Päivin sekä pumipoika-Panu omistajansa Minnan kera. Hulvatonta huumoria, rankkaa vesisadetta, sekä hiukan auringonpaistetta oli kotiin lähtiessämme "matkan teemana" ....:))) 

Kuva: FunFun kennel.

 Rühm jäi käymättä, koska oli kiire laivalle..... Kuvassa: parasnarttu luokka-arvostelu menossa


MIKKELI 13.6.2009 ryhmänäyttely ja tuomarimme oli Leila Kärkäs. Serroja oli paikalla 4 kpl ja kehän aloitti Junnupoika "Manu" (FF Titannium Black) - "Manu" sai EH:n ja sitten kehään astui "Piiparinen" FF Bonito Chomace AVO-luokkaan, ja EH tuli :) Pojat esiintyivät todella upeasti, mutta tuomarilla oli tiukka linja :). "Tico" eiintyi valioluokassa ERIn arvoisesti ja oli VSP. "Ja MUSTA HEVONEN" MEIDÄN IKI-IHQU "Tihru" FF Only One oli R O P!!!!!!! :))))))))))))))) Mahtava päivä, jonka aurinko kruunasi täydellä loistollaan!! Ja kiitokset kaikille.........!!! 


LAPPEENRANTA 21.5.2009 ryhmänäyttely tuomarina Soile Bister; "Aqua" oli ROP jälleen kerran.... :))))


LAHTI 26.4.2009 KV-näyttely Tänne näyttelyyn lähdettiin "hakemaan" Aqualle viimeistä serttiä muotovalion arvoa varten. "Armas" lähti myös "hakemaan" serttiä, joskin ensimmäistä sellaista. Olihan poika nyt juniori-iässä ja valmiina tositarkoituksiin...:)) Kyllä tämänkertainen show oli yli odotusten....... "ARMAS" TEKI "HATTUTEMPUN" !!! :))) Tuomarina toimi ihastuttava herrasmies, ranskalainen Jean-Jacques Dupas. "Armas" valloitti tuomarin upeilla liikkeillään...... ROP+SERT!!!! "Aqua" sai SERTin ja CACIBin ollen VSP ja tullen SUOMEN MUOTOVALIOKSI!!!! ONNITTELUT MYÖS PEDRO DELERUELLE, "Aquan" kasvattajalle!!!

Tämä oli yksi niistä upeimmista päivistä, joita on välillä kasvattajan arjessa....:)))


VSP+sert ja UUSI FI CH!  VSP "Aqua" ja ROP "Armas"

Lappeenranta 13.4.2009 Tuomari Marija Kavcic Sloveniasta oli Perinteisen Pääsiäisnäyttelyn rotutuomari...:))) "Armas" oli ensimmäistä kertaa kaikkien rotujen KV-näyttelyssä - tietysti pentuluokassa, mutta esiintyi jälleen kerran mallikkaasti saaden liikkumisestaan erinomaisen arvosanan KunniaPalkinnon kera.:))) Tosin tuomarirouva ei pitänyt näin rauhallisesti esiintyvästä serrasta... ;)))) "Tihru" oli jälleen Tihru.... eli melkoisen mahdoton.... ;))) ja hauskutti yleisöä sekä kehäsihteeriä vallattomalla käytöksellään.... Tuomari oli aivan "myyty" ja teki "Tihrusta" ROP:n + CACIB... :))))))))) 

Kuva: Päivi Metsätalo.


 

6.4.2009 In Memoriam  IMPACTO DA QUINTA D'ABROEIRA 29.10.1996-6.4.2009 "Sony"

 

Kuva:Päivi Metsätalo.

"Niin vaikeni ääni tassujen, sammui liekki suuren sydämen. Jätti surun, suuren, valtavan, sisintämme kalvavan. On poissa katse tummien silmien, ja haukku -sitä kuule en. Vaan jokainen kaunis muisto, hetki täynnä elämää, kun näitä muistelen -en koskaan yksin jää. Ansaitset unen rauhaisan ja kiitoksen kaikkein kauneimman. Suo anteeksi Sony-rakkaani kyyneleet nää, ne on rakkautta ja ikävää."  -Päivi & Hannu +FunFun tiimi-


4.4.09 HELSINKI, MESSUKESKUS Puppy Expo Kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa.... :))))))) 

Klikkaa kuva suuremmaksi.... :))))

ARMAS RYP4!!!! Kehätuomarina espanjalainen Javier Sanches Fernandes ja ryhmätuomarina Soile Bister.... :)))) Armas esiintyi hienosti ja valloitti tuomarien sydämet....:))))))))))))))) 


Tampereen Kv-näyttely 14.3.09....   FF Armani Code "Armas" oli ensimmäisellä virallisella keikalla. Tuomari Maarit Sunde, Norjasta, oli tiukkalinjainen ...
ROP "Tihru"  "Armas" 


Armas esiintyi hillittyyn tapaansa, käyttäytyen hienosti ja sai erinomaisen arvostelun , mutta KP jäi haaveeksi...:) Tuloksena PEN1.
FF Only One "Tihru" paikkasi tilanteen ollen ROP. Serroja oli 7 kpl, joista Tihru oli ainut, joka sai ERI:n....


Terveiset Japanista!!!!!!!
10 päiväiseen Japaninmatkaani oli aivan erityinen syy.......oli nuorimman poikani Villen vihkitilaisuus (28.2.) Osakassa, Noriko-morsiammen kotikaupungissa.:))

 

Katutunnelmaa.... ... ja "lintuperspektiivistä" :)))))


Tämä oli ikimuistoinen tapahtuma; upeassa temppelissä hääseremonia ja jossa aivan ainutlaatuinen tunnelma....
Hääjuhla mahtavassa ravintolassa 20.kerroksessa, josta huikea näkymä valaistuun öiseen Osakaan ....
Japani on viehättävä maa ja ihmiset ihanan ystävällisiä ja hymyileviä.......tästä voisimme me suomalaisetkin käydä ottamassa oppia..:))
Suurempia tuliaisia en tältä reissulta tuonut...:)
)


Pikkupentunäyttely HELSINKI... Kaapelitehdas 8.2.2009 FF Armani Code "Armas" ja FF Amor Amor "Tuutikki" tekivät ensimmäisen depyyttinsä näyttelyurallaan..:)) Emmehän olleet harjoitelleet lainkaan ja lähdimme sinne aivan "kylmiltään"... 

Ainoa jännitysmomentti oli , että siellä on niin paljon koiria, eikä Armas ja Tuutikki ole paljonkaan olleet tekemisissä vieraiden koirien kanssa...:)) Kylläpä olin oikein iloisesti yllättynyt, kun "kaksoset" olivat näyttelypaikalla kuin kotonaan!!! Tuomarina toimi Eeva Resko. 

Armaksen liikkuminen ja hillityn upea käyttäytyminen saivat tuomarimme melkein sanattomaksi!! Hän todella ihastui poikaan ........ja kehui Armaksen liikkeitä tosi upeaksi... Tuutikki oli myös ihanan rauhallinen ja sai myös miellyttävästä käyttäytymisestä ja olemuksestaan mainintaa tuomarilta. Molemmat saivat KP:n ja Armas oli ROP-pentu ja Tuutikki VSP-pentu.

ROP & VSP ... ja "saalis" :))))

 Tämän näyttelyn tarkoitus oli kuin olikin jonkinlainen "luonnetesti" kaksosille!! Testi meni upeasti läpi...:) Olen tosi ylpeä heidän olemuksestaan ja paljon kävivät ihmiset ihastelemassa näitä lapsukaisia.!! Oli oikein mukava päivä ja SUURET KIITOKSET reissun onnistumisesta kuuluukin Kankkusen Merville, joka handlaili "kaksosia" kanssani!!!


Näyttelymenestystä tuli vuonna 2008!!!!!!!!!!!!!!!! 

Omat kasvattini keräsivät upeasti sijoituksia ja titteleitä... FIN MVA, POHJ. MVA, VIRON MVA, VIRON VOITTAJA-08, 8x ROP VET, 7x ROP, 2x VSP ja 3x SERT ONNITTELUT...........Olen ylpeä teistä!!! 

Toivon upeita saavutuksia myös vuodelle 2009!!! Omat koirani eivät jääneet yhtään vähemmälle!!!!Vuosi oli UPEA kertakaikkiaan ..... AQUA on ollut kautta aikojen paras näyttelyserrani. Näin ihastuttavaa ja voitokasta koiraa en tosiaankaan ole koskaan omistanut!!!!!!!! Ja upeaa luettavaa on myös saldo vuodelta 2008!!!!!!!!!!!!!!! 

Ruotsin "satoa" Maailmanvoittaja 2008 & Circuit näyttelyistä

AQUA ....Ha-Ha da Quinta Dabroeira synt. 1.4.2007 (.......siis aprillinpäivänä..:)) 11x SERT, 1x CACIB, 9x ROP, 2x VSP, Ruotsissa ROP, paras juniori; RYP3, JMV-08!!!!!!!!!!! TICO....Fantastico da Quinta Dabroeira synt.23.4.2006 2x SERT, 7x CACIB, 2x ROP, 5x VSP !!!!!!!!! TIHRU...Funfun Olnly One...synt. 28.4.2004 3x CACIB, 2x ROP !!!!!!!! SONY....Impacto da Quinta Dabroeira...synt. 29.10.1996 5x VSP, 1x ROP, 7x ROP VET !!!!!!!!!! Vanha herra on vetäytynyt eäkkeelle ja nautiskelee maaseudun rauhasta, eikä varmaankan enää viihtyisi näyttelyhälinässä........:))


 " BANJA" Fairytale de La Bahia s.17.9.2008 Portugalin reissun tuliaisina Banja saapui tänne kenneliimme. Läksimme Portugalin Bombarrallista, kohti Espanjaa, Gibralttarin voittaja-08 näyttelyä.....edessä n. 800km automatkaa. Huh! Lauantaina ( 20.9.)menin sitten ihastelemaan espanjanvesikoiria, "perroja", kehän laidalle. Ihastuin Patrician kauniisiin koiriin!!:) Olin jo aiemmin suunnitellut toisen rodun valintaa serrojen lisäksi, päätynyt espanjan vesikoiraan, ja nyt oli oiva tilaisuus kysellä rodun kotimaassa rodusta ja kasvatuksesta. Menin juttelemaan ja kyselemään enemmän näistä hänen koiristaan , ja hän kertoi , että kotona Sevillassa heillä on 5 päivän ikäiset pennut... Sovimme , että sunnuntaina menisimme Sevillan kautta kotiinpäin ja käytäisiin katsomassa ihania pikkuperroja. Ihastuin heti pikkuprinsessaan...jonka nimen Patricia sanoi olevan Fairytale......mietin minuutin..:)) Varasin pienokaisen heti. Banja saapui Suomeen joulukuun 16.päivä............pitkän odotuksen ja pienten kommellusten jälkeen... Patricia oli miettinyt kyllä kaiken hyvin ja pukenut Banjan lämpöiseen asuun. 

Kuva: Päivi Metsätalo

Banja on todella ihastuttava lapsonen , ja kovin, kovin tottelevainen::) Laumamme kaikki jäsenet ovat ottaneet Banjan avosylin vastaan........vanha herra Sonykin on nuortunut silmissä!! Paukkupakkasetkaan eivät ole vilkkaan pikku- Banjan menoa häirinneet eivätkä vauhtia hidastaneet!! Näyttelykehiin oli Patricia kouluttanut päivittäin......Kiitokset siitä!! Banja on kyllä valloittanut kaikkien sydämet!!!!!!!:) Näyttelykehiin mennään myös jossain vaiheessa.......siellä sitten nähdään!!......:):)


TALVINEN ulkoilupäivä ... perro-Banja, lampuri-Manu ja serrat Tuutikki sekä Armas ulkoilivat Joulun jälkeen pakkaspäivänä... :))) Otimme siinä sitten vähän poseerauskuvaakin ja ´Armas´ esittelee kuvassa itseään.... ;))))


16.12.2008 "Banja" tuli vih-doin-kin Suomeen!!! :)))) Ensin pikku (?) pyrähdys Brysselissä haistelemassa EU-ilmapiiriä..... koneen vaihto ja sitten vihdoin kohti Helsinkiä ja Suomen talvea!!!!!!!!! :)))))))))))))))) 

Kuvassa Banjan ensi tunnelmat Vantaa-Helsinki lentokentällä...... Tervehdimme toisiamme: "Buenos dias senhora" "Hau-hau"  ja kotimatka pappilaan alkoi. ;))


Jännitystä ilmassa.... 12 viikkoa on mennyt ihan pian.... "Fairytale" on toteutumassa.... Pikku-Banja on tulossa Suomeen.... :))))

 

 

 


Jyväskylä KV näyttely 22.11.2008 aamulla aikaisin lähdimme ajelemaan kirpeässä pakkassäässä....

Copyright Päivi Metsätalo/FunFun kennel.


Pitkästä aikaa päivityksiä.... Syksyllä ei ole paljoa näyttelyitä ollut, marraskuun alussa 1.11. olimme Vantaalla SSKY:n Erikoisnäyttelyssä ja yllätyksekseni olimme ainoat rotumme edustajat "Ticon" ja "Aquan" kanssa!!!! "Aquan" voittoputki jatkui.... tänään ROP kera sertin, "Tico"  VSP.... tuomarina iki-ihana Leni Finne........ :))))))
JA SUOMESSA TAAS.... Matka onnistui yli odotusten... pian tulee matkatuliainenkin :)))) Kuvia matkalta, Gibraltarin Voittajanäyttelystä yms löytyy Picasan kuvakalleriasta. Laitan myöhemmin lisää matka- ym. kuulumisa... kunhan tähän Suomen syksyn masennukseen taas tottuu!!!!!!!!!! 
Lähtöpäivä lähenee.... Portugalin matka tiedossa 18.9. - 10.10.08, JIHUUU!!!!!!!!!! "Pakkoloma", jonka toivon ja uskon tuovan uusia "tuulahduksia" FunFun kenneliini ja ehkäpä (kuka tietää?) jotain tarttuu "hihaan" matkalta... :)))) Menemme ystäväni Ana Marta DeCarvalhon kanssa  mm. Gibraltarin suureen Voittajanäyttelyyn katsastamaan ja ihailemaan maailman menoa. ;))) Tarkoitus on olla Anan vieraana lomani ajan ja tutustua  ammattihandlerin  ´olemukseen´ suuressa maailmassa.......:)))))))))))

Funfun-tuoksupentueesta "Tuutikki" ja pojat ovat Kuttukuun lammasfarmilla Sinikan hyvässä hoidossa lomani ajan. Sinikkaan voi ottaa yhteyttä puh: 041-577 1400, jos olet kiinnostunut lapsukaisista!!! 


Hämeenlinnan KV-näyttely 23.8, oli Tihrun päivä!!!!!!!!!! Tuomarina Ruotsin Göran BobegårdJ) Tihru oli PN1, sai CACIBIN ja oli ROP!!!!! Tico oli myös mukana ollen PU2 ja sai VARA-CACIBIN….no aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta….. Funfun Taifuun ”Taika” oli PN3.

Pikku Funfun Salsa ”Paula”, oli myös koitoksessa mukana …….punainen nauha eli EH tuli. Ja se olikin vain kuivaharjoittelua....vai mitenkä se oli….…alkukirmaisu…sillä ……seuraavana päivänä 24.8. Paula oli Valkeakosken näyttelyssä ROP!!!!!!!!! Tuomari Harry Tast oli AIVAN MYYTY ……..”Paula” oli ihastuttanut tuomarin aivan täysin!!! ENSIMMÄINEN SERTTI tuli.  ONNITTELUT !!!

JA VARKAUDEN 24.8.  RYHMÄNÄYTTELYSTÄ  KUULUU MYÖS IHANIA UUTISIA!!!!!!!

Funfun Carlos ”Calle” oli ROP-PENTU !!!! ONNITTELUT!!!!!!! Funfun Milu PN2, ROP-VET.   Tuomarina Lilian Hanniste, Viro.

 ...................................................................................

Viimeisimmät UUTISET pentulaatikosta…….mukulat kasvaa ja voi oikein hyvin…….. 2 poikaa vapaana!!!

Pennuille tehdään pentutesti ja käydään eläinlääkärissä pentutarkastuksessa ja sirut laitetaan myös………ja niin onkin Funfun –lapsukaiset valmiina uusiin koteihinsa…J   Uuteen Kuvagalleriaan laittelen välillä uusia kuvia ….käykäähän vilkasemassaJ


"Petteri" alias Funfun Peter Pan pyörähti pitkästä aikaa kehissä........Kouvolan näyttelyssä 16.8. 

Eikä ihan turha reissu ollutkaan ........FIN MVA arvoa sinne mentiin hakemaan ja niinhän se sieltä tulikin!!!!! Onnea teille molemmille Brita ja Petteri !!    

UUSI FIN MVA FunFun Peter Pan "Petteri"


AQUAN voittokulku jatkuu.............12. sertti tuli !!!:)) 10.8. Helsingin kaikkien rotujen näyttelyyn menimme Aquan, Ticon ja Sony-herran kanssa...niin ja navigaattorina/ kenneltyttönä , toimi tällä kertaa vanha agilitykonkari Mervi.......kiitokset Sinulle !!! 

Helsinki 10.8.2008 ROP "Aqua" & VSP "Sony"

Tuomarina toimi erittäin mukava ja miellyttävä Marianne Holm. Sony- herra ihastutti taas olemuksellaan istahtaessaan tuomarin viereen ja tarjosi tassua........kohtelias kun on ...:)) ERI, PU2, ROP-VET Tico sai ERI, PU1, VSP.........Pikku Aqua oli ihastuttava jälleen kerran...ERI, PN1, SERT, ROP !!!!! Aqua pitää nyt ansaittua kesälomaa ja tulenee kehiin sitten vuoden loppupuolella...... Sony -Wanha Herra täyttää 12 vuotta tässä syyskuussa......siitä alkanee virallinen eläkeikä!!:) Tihru pyrähtelee edelleen kehissä......todennäköisesti vaihtelevalla menestyksellä.........:)


KUOPIO 2. - 3.8. KV-näyttely sujui odotettua paremmin.......Lauantaina tuomarina toiminut saksalainen Peter Machetanz antoi Funfun Samballe ERI:n joka oli PN3.
Tico sai EH:n koska nojaili, eikä tuomarin mielestä käyttäytynyt rodunomaisesti ...)) Vanha herra Sonyn päivä meni yli odotusten.....ERI, PU1, VSP, ROP-VET !!!
Aqua ei pettänyt taaskaan...Ensimmäisen kerran nuorten luokassa ....ERI, PN1, 11. SERTtinsä, CACIB, ROP !!!!

Toisena näyttelypäivänä 3.8. oli matkassa taas kolmikko.....Tico ja Sony ja pitkästä aikaa iki-ihana ja terhakka Tihrumme....
Tico paranteli edellispäivän saldoaan.......ERI, PU1, CACIB, PU1, VSP
Sonylle ei tuomarimme Soile Bister antanut kuin EH:n.......alkoi jo näyttelyväsymys näkyä lähes 11 vuotiaan herran liikkeissä....
Tihru toi voiton kotiin!!!!!!!! ERI, PN1, CACIB ja ROP!!!!!!!!!!

 

ROP "Tihru" ja VSP "Tico" Päivi ja voittajat 3.8.2008


Kyllä kannatti ajella edestakaisin Kuopioon meiltä Anttolasta.......:))


RUOTSINMATKAN KUULUMISET- MAAILMANVOITTAJA 2008 Tukholma ja Circuit

Matka oli mukava eikä laivallakaan sattunut kommelluksia.. Aqua matkusti mukavasti .....ja luonteeltaan rauhallisesti otti kaiken uuden ja ihmeellisen.:)) Lampuri-Lolan kanssa oli matkustettu ennenkin ja homma hoitui mukavasti...
Ensimmäinen koitos oli CIRCUIT SGVK, Almare Stäket keskiviikkona 2.7. Kyllähän se jännitti kovasti........olihan Aqua Suomessa joka näyttelyssä pärjännyt , mutta nyt oltiinKkin "maailmalla" tekemässä valloitusta...:)  Tuomarina toimi Skaar Torbjörn.
Junioriluokassa narttuja 4....Kaikenkaikkiaan koko näyttelyssä oli 15 serraa , joista yksi oli jäänyt pois.
Aqua juoksi kauniisti ja käyttäytyi kuin ison maailman tyyliin kuuluu.. ....ja tuomari ihastui tosi paljon Pikku -Aquaamme!!
Aqua osasi ottaa myös yleisön..:)) ROP oli Birgitan ihana uros, Chimie Belles Sabardas . Aqua sai SERTIN ja oli VSP, ja kaiken kruuuksi sijoittui paras JUNIORI kehässä 3. !!!!!!!! Isossa kehässä oli tuomarina myös Skaar Torbjörn.:)
Tästä oli hyvä jatkaa kohti maailmanvoittajanäyttelyä , joka olisi perjantaina.:)))

Sitten vaan hotellille ja syömään..
Joskin "ystävämme" Navigator ei hallinnut oikein hyvin hotelliimme johtavaa reittiä..Se pyöritti meitä Tukholmaa ristiin rastiin.....olihan se kiva sight- seeing..)) Matkailu avartaa ....mutta ihanaa oli viimeinkin päästä hotellille rankan päivän jälkeen.:)
Hotellimme, Globen City, sijaitsi kauniilla paikalla ...puisto suihkulähteineen toi ihanan tunnelman ympärisöön.....ja ilma oli helteinen

 

Näkymä hotellihuoneesta - lampi, jossa suihkulähde hotellin edessä... ... ja hotelli edestäpäinWORLD DOGSHOW 2008-07-12 Stockholm International Fairs
Perjantai 4. heinäkuuta


Aamu oli aurinkoinen ja odotettavissa helteinen päivä. Onneksi näyttely oli sisätiloissa , eikä helle siis tuottaisi ongelmia...
Jonot olivat todella pitkät ja ihmiset jonkinverran hermostuneita odotellessaan ovien aukeamista ja sisälle pääsyä..........
Rauhallisesti vaan odottelimme vuoroa .....ja sisälle vaan odottelemaan kehien alkamista ja seurustelemaan ystävien kanssa.
Tänää tuomarina toimi Luis Pinto Texeira Portugalista ja serroja oli 20, joista viisi juniorinarttua. Aqua esiintyi maailmanvoittajan elkein....ja niinhän sieltä irtosi MAAILMAN JUNIORIVOITTAJA 2008 -titteli.....ja ROP-JUNIORI

Paras junioriuros MJV 2008, oli Lydian kasvatti Chava Des Gardiens de La Houlette.ROP ja MV 2008 Tianica da Casal da Vonha , VSP ja MV 2008 Herdsmaids Sebedeus. ONNEA KAIKILLE!! Kiitos kaikille serraihmisille, oli ihanaa nähdä teitä ja vaihtaa ajatuksia...... Ehkäpä nähdään Portugalissa Club-showssa seuraavan kerran....Kuttukuun paimennusleiri 14.-15.6.2008
Oli todella kivat Funfun-kokoontumisajot ihanassa maalaismaisemassa Vehmersalmella!!! Funfun Shakira "KIIRA" on todella onnekas kun saa asua ja työskennellä lampaiden , vuohien, hevosten , kukkojen ja kanojen sekä ihastuttavan minipossu "BARBIEN "! kanssa!!!!!!!!!!!!
Sadekkaan ei meitä innokkaita opiskelijoita haitannut , kun Sinikka opetti paimennusasioita pellolla ja metsässä. UUNO oli innokas ja kuulemma lahjakaskin ja tämä uusi harrastus vienee meitä enemmänkin lajin pariin.!!:)) Funfun lapsukaiset olivat myös kovin innokkaita ja ei lienee omena kauas puusta pudonnut ...olivathan ne kaikki Funfun Paso Doble "PACO" ja Funfun Samba "HUMPPA" sekä Funfun Carlos "CALLE", UUNON lapsia...:))

Ensikesäksi kokoontumisajoa suunnitellaan uudelleen ............paimennuksen merkeissä.......!! Kuvagaleriasta löytyy enemmän kuvia ...käyppä kurkkaamassa..:))

Haminan Bastioni INT 25.5.08 Tuomarina Boris Spoljaric, Kroatia. Meidän reissumme "lampuri- Päivin" kanssa ei lähtenyt kovin hyvin alkuun...
Päiviltä jäi avaimet ja laukku sisälle, kun hän tohkeissaan paiskasi ulko-oven kiinni .:(( Ei kun miettimään , missä olisi vara-avain .........ja posottamaan Päivin tyttären luo. Selvittiin matkaan ....ja löpistiin niitä näitä.............ja pian huomattiin, että Kouvolan risteys, josta piti kääntyä, jäi taakse aikoja sitten......IIK.....reikä ku oikoreittiä miettimään ja Taavetin kautta sitten kohti Haminaa.....
Kaunis reittivalinta , ettenkö sanoisi ja hiljainen ......:)).kukaan ei hoksannut ajella sielläpäin :))!! Ajoissa selvittiin perille ja oltiin tosi tyytyväisiä.......
Tänään matkassa oli Wanha Herra Sony ja Pikku Aqua......:)) Sony esiintyi tuttuun tapaansa iloisesti ja häntä heiluen ja oli
ROP-VET ja VSP. Pikku Aqua liikkui kauniisti ja oli hillitty itsensä......8.SERTTI ja ROP!!!Isot kehät eivät tuottaneet tulosta.......mutta eihän kaikkea voi saada !!!
VSP-ROP-Vet "Sony" & ROP "Aqua


Näyttelyt ovat nyt vähäksi aikaa käyty.........pidetään vähän lomaa ja kokeillaan miltä tuntuu olla "työharjoittelussa" Kuttukuun -lammasfarmilla.. Siellä onkin Funfun Shakira "Kiira" ollut jo tutustuttamassa lammasparat serrojen paimennustyyliin........
Kaikki, jotka olette tulossa sinne ......nähdään siellä.......!!

PORIN 26.7. näyttelyssä on tuomarina Pedro Delerue, Portugalista.......muistakaahan ilmoittautua......viim. ilm 23.6.....yritän saada kasvattajaryhmän kokoon.......Vietetään kesäpäivä yhdessä ja pidetään vaikka nyyttikestit.......:))


Helsinki Aptus Show 24.5.08 Tuomarina Piotr Krol Puolasta Ilma oli aurinkoinen ja oli upea alkukesän päivä.....
Aqua ja Tico oli harjattu ja otsatukka tötteröllä ajelimme Helsinkiä kohti.....Kennelpoikana oli poikani Ville , joka toimi myös paparatsina ja navigaattorina.....Päivä oli onnistunut .....
Aqua oli Royal Canin ROP-juniori ja sai 7. serttinsä ja oli ROP!!!!
Tico,
(valioluokassa) joka oli tuomarin mielestä elegantti, sai CACIBin ja oli VSP.......Ruusukkeet ja pokaalit kassissa läksimme kotia kohti... emme jääneet isoon kehään, olihan seuraavana aamuna aikainen herätys Haminan näyttelyyn.:))

ROP "Aqua" & VSP "Tico"

Kiitokset avusta, tuntemattomalle handlerille, joka on kuvassa!!!


Kansainvälinen Koiranäyttely Lahti 26.4........Tuomarina Aleksandr Nikitin Venäjältä.
Tico oli 23.4. täyttänyt 2vuotta. Nyt mentiin ihan "oikeesti hakemaan viimeistä serttiä "muotovalionarvoa varten.......
Kaikki sujui kuin olin haaveillut.!!!!!!!!!!
Tico sai SERTin, CACIBin, Tullen FIN MVA:ksi ja oli ROP!!!!
Aqua sai 6. SERTIN !!!! ja oli VSP.
Iso kehä käytiin tottakai viellä kokeilemassa...............mutta ei kaikkea voi saada......:)).
Tämä päivä oli tosi huikea............ja SUURET KIITOKSET Britalle , joka auttoi menestyksessä!!:)) ja TIETYSTI Ullalle, joka oli "paparatsina" ja sai ikuistettua päivä tapahtumia!!! (photogalleriasta voit katsoa lisää)...........
Nyt onkin "kuukauden loma" näyttelyistä................sitten takaisin palaillaan Aptus-Shown ja Haminan näyttelyiden yhteydessä!!!

ROP "Tico" & VSP "Aqua"

ONNEA 2 VUOTIAALLE FantasTICO pojalle

23.4.08 synttäreiden johdosta....

 

Jyväskylän kv-näyttely oli taas tosi huippu päivä......19.4.2008 Kaikki meni nappiin........Yksi upeimpia päiviä , joita tapahtuu harvoin näyttelymaailmassa!!!!!!!! Tuomarina Javier Sanchez , Espanja Koiria oli ilmoittautunut 13....,joskin pentuluokassa oli 5 ..kaikki Funfun -lapsosia. ROP-PENTU oli ihana pikku Funfun Salsa "Paula" ja VSP PENTU oli upea Funfun Rumba "Huugo". Funfun Bailatino "Baila" sai myös KP:n . Olen iloinen mukuloiden käyttäytymisestä . Kaikki olivat tosi reippaita. SONY- veteraani valloitti taas iloisuudellaan ja kevyillä liikkeillään.....PU2, ROP VET.:)) TICO teki oikein yllätyksen ollen PU1, SERT, CACIB, ROP Pikku AQUA, PN1, ROYAL CANIN ROP JUNIORI , SERT, VSP!!!!!! Isoissa kehissä emme menestyneet.......kiirettä vähän piti kun kehät olivat lähes peräkkäin....:)) KIITOS kaikille FUNFUN-porukoille ..oli kiva kokoontua ...MUISTATTEHAN seuraavan kerran PORIIN !! Erikoiskiitokset uudelle serranomistajalle RIIKALLE, joka toimi "kenneltyttönä" ja "paparatsina", sekä "navigaattorina".... RIIKKA nähtänee kehissä FUNFUN CARLOSIN " CALLEN" kanssa kesän mittaan......:))

 

Tässä upeaa luettavaa virallisesta tulosluettelosta
 
serra de airesinpaimenkoira -Serra De Aires Sheepdog (13)
Tuomari - Judge: Javier Sanchez Espanja
ROP - BOB
Fantastico Da Quinta D'abroeira (Metsätalo Päivi, Anttola )
VSP - BOS
Ha-Ha Da Quinta D'Abroeira (Metsätalo Päivi, Anttola )
ROP - BOB Veteraani - Veteran
Impacto Da Quinta D'abroeira (Metsätalo Päivi, Anttola )
ROP - BOB Juniori - Junior
Ha-Ha Da Quinta D'Abroeira (Metsätalo Päivi, Anttola )
ROP - BOB Pentu - Puppy
Funfun Salsa (Termonen Anna-Mari & Metsätalo Päivi, Eteläinen )
VSP - BOS Pentu - Puppy
Funfun Rumba (Parkkinen Minna, Sotkuma )

 

ONNEA MEIDÄN IHANALLE PIKKU-AQUALLE !!!!!!  1.4 ON SUURI PÄIVÄ...........AQUA TÄYTTÄÄ 1VUOTTA!!!!!!!!!   

Aqua 2008

ONNITTELUT MYÖS SISKO-HORTALIISALLE!

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille toivottaa Funfun-tiimi!!
Lappeenranta 24.3. Kansainvälinen Koiranäyttely,  tuomarina Gunnel Holm.  Aurinko paistoi todella kirkkaasti , kun ajelimme kaimani Päivin kanssa näyttelypaikalle... Tapasin pari uunituoretta "serraperhettä" jotka olivat tulleet katsomaan näyttelyä........joskin ilman koiraa......

Juttelimme kaikenlaista serrroihin liittyvää.....
Kehä sujui hyvin......ensin Sony asteli arvokkaasti kehään.........ROP-VET ja VSP,  Aqua saapui kanssani kehään seuraavaksi.......SERT ja ROP.:)) 

Palkintona 4 upeaa pokaalia ja tietysti ruusukkeet!! Isossa kehässä emme pärjänneet, mutta kokemusta se oli ainakin Pikku-Aqualle....

"Aqua" vauhdissa Lappeenrannan jäähallissa "Missäs se numerolappu on..?" Päivi & Sony odottavat vet-ryhmään menoa

TAMPERE KV-NÄYTTELY 15.3. Tuomarina ranskalainen Alain Pecoult Lauantai-aamu ja herätys 02.30.!! Ilma oli aika surkea....lunta oli satannut koko yön ja satoi edelleen..... Mietin jo etten lähtisikään...vaikka enhän ollut ennenkäään ilmojen takia ollut perunut menoani.... Siispä vaattet niskaan ja Aqua ja Sony autoon ja menoksi...... Ketään ei ollut tulossa mukaan ja matka aika rasittava (n. 300km) yksinajettavaksi, mutta olin varannut aikaa riittävästi..:)) Eipä matka turha sitten ollutkaan..... Mahtava päivä kaikenkaikkiaan....Tutustuin uusin serraihmisiin ja oli tosi mukavaa vaihtaa ajatuksia....... Sony teki todella vaikutuksen tuomariimme, joka ei sanoja säästellyt sanellessaan arvostelua!!!! VSP ja ROP-VETERAANI "Good site dog in perfect showcondition. Exe. Overall built. Exe. Type. A little close in rear. Exe. Side gait. A CREDIT TO THE BREED, 11 YEARS OLD." :))

ROP & VSP koirat Tampereen KV näyttelyssä

 Aqua oli taas oma hillitty itsensä ja purjehti rauhalliseen tapaansa perässäni kehään....:)) Paikallaan seistessä se tuijottaa juustoa (Polar 15%).... Ja seisoo kuin patsas...helppoa, kun sen osaa..::)) Edestakaisin juoksua ja ympäri ............ja tuomari oli myyty!! SERT ja ROP. Onnitellessaan, tuomari kehui Aquaa ihanaksi ja liikkeitä upeiksi..........otin ilomielin kehut vastaan ja sanoin olevani myös todella ihastunut tähän serratyttöseen..:)) Oikein mukava reissu ja seuraavana suunnistetaan meille niin perinteiseen Lappeenrannan Pääsiäisnäyttelyyn...samalla kokoonpanolla........:)


 
 

Juuan "saalis" kotiintuomisina :)) Aqua ROP-koira Juuan näyttelyssä 1.3.08
"Huugo" ROP-pentu Juuassa

Juuan näyttely 1.3. oli hyvin menestyksellinen!!!!!! Kukonlaulun aikaan lähdettiin ajelemaan kohti Juukaa, joka sijaitsi tietojemme mukaan, "jossakin päin Suomea".:))Mukana oli vanha herra Sony ja Pikku-Aqua......sekä matkaseurana Janina, sekä kartturina Navigaattori, joka on tuikitärkeä ja erehtymätön ????!!! Iloiseksi yllätykseksi näyttelyyn oli ilmoittautunut pentuluokkaan myös Funfun Rumba "Huugo". Huugosta on kasvannut tosi komea nuori herra....:) ja ihastuttava luonne !!!!!! ROP-pentu Huugosta tulikin!!! Mahtava päivä jatkui .....Sony astui kehiin...Tuomari Jaana Hartus ihmetteli , kuinka erinomaisessa kunnossa Sony on, joskaan ei enää parhaimmillaan..!! ROP-veteraani ja VSP!!!!!! Seuraavaksi Pikku-Aqua pörhälsi kehään.....SERT ja ROP.... !!!!!!!!! Onnittelut kuulunnee myös kasvattajalle PEDRO DELERUELLE, jonka ansiosta minulla ovat nämä ihastuttavat ja menestyksekkäät serrat!!:))

 


KAAPELITEHTAAN Pentunäyttely 2.3. Helsinki Tuomarina toimi Marja Kosonen. Ensiesiintymisensä suorittivat Funfun-lapsoset Tango " Topi" ja Salsa " Paula". Erinomaiset arvostelut ja pokaalit ruusukkeineen oli matkatuomisina kotiin.:)) Tango oli ROP ja "Salsa" oli VSP.

Kaapelitehtaan pentunäyttely 2008 ROP + VSP "funfunit"


"Tyson" on nykyään "Totte" ja asustelee Ruotsissa omistajiensa sekä briardi-"siskonsa" Elviran kanssa. Toivotan uudet omistajat tervetulleiksi serra-perheeseen!!!! :)))) 
"Totte" Funfun Bonito Apache, om. Göran & Caritha Ekström Ruotsi
"Totte" ja briardi "Elvira" yhdessä

SERT JA ROP!!!!!!!!!! Ihastuttava Pikku-AQUA (Ha-Ha Da Quinta Dabroeira) valloitti tuomari Matti Tuomisen Lahden ryhmänäyttelyssä 20.1.08 :)) Junnuluokassa ensimmäistä kertaa esiintynyt AQUA esiintyi todella mallikkaasti!!!!!!! Tästä se serttien metsästys alkaa......... Arvostelu oli tällainen: "9kk:n ikäinen juniorinarttu, erinomaista tyyppiä. Ikäisekseen miellyttävä pää ja ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä luusto ja sopivasti kulmautunut. Vielä ahtaat takaliikkeet. Hännän asento ok. Ikäisekseen hyvä runko. Kiertää vielä takajalkojaan ulospäin seisoessaan. Lupaava. Esiintyy ja esitetään hyvin."


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!!!

PMV´07 Tukholma 15.12.2007 Tuomarina Leif Ragnar-Hjort/Norja.... FunFun Taifuun "Taika" kävi Ruotsinmaalla näyttämässä mallia rodusta....!! :))) Tuloksena  ROP + PMV´07 + cacib !!! ONNEA Voittajille!!! Onnellinen kasvattaja odottaa tältä lupaukselta vielä paljon tulevaisuudessa .... Voittoputki sujuikin hienosti vuoden 2007 loppuun!!! 


Ihana "Pikku- Aqua", Ha-Ha Da Quinta Dábroeira, teki ensidebyyttinsä, siskonsa "Horttalisan" kanssa, Helsingin Voittajanäyttelyssä 9.12. Tuomarina Johan Juslin. Aqua sai huomiota osakseen....:)) Se käyttäytyi upeasti kehässä ja tuntui hienolta esittää sitä, kun huomasin , että se nautti joka hetkestä!!!! Aqua oli ROP-pentu!! " Kaunislinjainen, sopivankokoinen, jolla erinomaiset sivuliikkeet. Hyvä sukupuolileima. Hyvin kehittynyt runko. Kaunis ylälinja. Leveä reisi. Erittäin lupaava pentu." 

Eikä huonommaksi jäänyt Fantasticokaan!! PU1, SERT, CACIB, VSP, Voittaja-07 titteli kotiinviemisinä!!! " Sulavalinjainen, jolla rodunomainen päänkanto kun liikkuu. Hyvä uroksen pää. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hyvä raajaluusto. Lihaksikas takaosa. Oikea turkinlaatu" . Eikä Tico todellakaan huonolle hävinnyt!! 

VSP "Tico" & ROP "Taika" Päivi ja "Tico" Voittaja 2007
 

ROP-serra ja vuoden Voittaja-07 oli upea, iki-ihana Funfun Taifuun "Taika", joka jatkaa voitokasta näyttelyuraansa !!! :))) ONNEA!! Junnupojat Mega ja Piiparinen sijoittuivat tälläkertaa huonosti, mutta pojat nähtänee kehissä kunhan hieman aikuistuvat:) Kunhan Piiparinen saa murrosiän ohitettua ja Mega rauhoittuu hihnassa kauniisti liikkumaan...(on muuten ihan kun äitinsä Tihru ja harjoitus tekee kyllä mestarin). Megan villi pompottelu ei saanut tuomaria vakuuttuneeksi ja tulos 3. Eikä liioin Piiparisen "puperteettikriisi" oikeuttanut kuin Hylkyyn.:(( 

Päivi & ROP-pentu "Aqua"

Meillä Surprise-mukulat kasvaa ja silmät ovat jo auenneet..:) Kovasti ovat vilkkaita, ettei meinaa kynsiä saada leikattua ..... "...on pieniä tassuja pulleita massuja häntiä vilisten..." Kuvia lisää laitan galleriaan aina kun ehdin ...


JYVÄSKYLÄ KV näyttely 17.-18.11.2007 Tuomarina Leila Kärkäs Tihru ja "Piiparinen" Bonito Comanche olivat aamutuimaan lähtöasemissa ja näyttelyreput pakattuina, kun ajelimme Jyväskylää kohti iki-ihanan lampuri LOLAN seurassa.... Näyttelyyn oli ilmoittautunut 11 serraa, joista ikävä kyllä" Cessa" Navajo Princesa joutui jäämään "saikulle" kennelyskän vuoksi..:( Pentuluokassa oli serraipanoita jopa 6 kappaletta!! Piiparinen junnuluokassa 1/1....Tästä jatketaankin tosikoitokseen Messarin Voittajanäyttelyyn... Tihru oli tämän näyttelyn kaunein; PN1, CACIB, ROP Isossa kehässä tuomarina oli Johan Juslin, joka valitsi Tihrun myös jatkoon, mutta ei sitten sijoittanut edelleen... 

"Tihru" Jyväskylän KV ROP+Cacib

Kohta alkaakin tämän vuoden näyttelyt olla käyty....viellä Messukeskuksen VOITTAJA-NÄYTTELY- 07 ja sen jälkeen pääsemme odottelemaan joulua suunnittelemaan tulevaa........!


Ha-Ha Da Quinta D´abroeira " AQUA" saapui siskonsa "Horttalisan" kanssa pe 9.11. Suomeen. (kiitokset Ullalle lapsenhoidosta!)  AQUA tuli "matkamuistona" Portugalista.
Nimen AQUA, se sai, kun sillä oli tapana litkiä vettä uima-altaasta ja grillijuhlissa se pyllähti altaaseen.....mutta ui kuitenkin reippaasti "rantaan":) ..........
Vietin Aquan kanssa muutamia päiviä ja ihastuin siihen kovasti.... SE OLI NIIN RAUHALLINEN........Jess!! Maailmasta LÖYTYY siis rauhallisiakin serroja!!!!!!!!!!:)
Aqua sopii todella hyvin meidän rämäpäiden laumaan!!

Kiitokset Pedro, että luotit meille taas kerran, yhden ihanista kasvateistasi tänne kotiimme asumaan!
Serratytöt ovat syntyneet aprillinpäivänä ( 1.4.) ..........Saas nähdä mitä hauskaa tulevaisuus tuo tullessaan.....nimikin tosin on hyvin enteellinen!! ( Ha-Ha )


Baltian Voittaja 2007, Riika 10.-11.11.Tuomarina Elina Tan- Hietalahti Perjantaina läksimme Helsinkiä kohti ja odotettavissa myrskyä merellä, kun ylittäisimme Suomenlahden matkalla Tallinnaan............Sitten automatka reilut 300km Riigaan......... Ahtaista laivan käytävistä ja ihmisjoukoista huolimatta, Tihru ja Tico käyttäytyivät niin, kuin olisivat enemmänkin matkustelleet laivalla:) Näyttely Tico kohdalla oli "pohjanoteeraus"..... 3 tuli niin että kajahti!! Tässä arvostelu Ticosta!!!!! Tihru oli loppumittelöissä siskopuolensa Taifuunin kanssa PN-kehässä... Tytöt olivat tuomarin mielestä kauniita suht tasaväkisiä..."Taika" oli PN1,Cacib, ROP, Tihru PN2, vacacib.. Taika onkin jo intti ja cacib siirtynee pikkusiskolle Tihrulle..... 

 

Ticon arvostelu:" Good looking male, but unfortunately he scears to be shy and don´t like the show. Excellent head, gopd profil in body, he is a very good mover.  Nice colour and good coat quality but ... of lenght."

Tällä arvostelulla tuli laatuarvostelu 3...!!!!! =:o Tuomarin kommentti "se olisi voinut saada vaikka mitä" jäi vähän kaivelemaan, kun syy ei ollut koiran ulkomuodossa, vaan siitä, että sitä jänskätti...!! :\ Tyypillistä nuoren koiran käytöstä, pitkä auto- ja laivamatka takana...

Tihrun arvostelu: "Very typical in everyway, nice looking female. Nice proportions of body. Strong bone, excellent head. Good eyes & ears & bite. Very charming female. Good topline, nicely carried tail, good coat & nice colour." Exc. 1/1 res-CACIB.

 

 

 

Onnittelut kotiväeltä Sonylle!!


Viimeinen pentu lähti uuteen kotiin 17.10..... :)))  Pikkutassujen töpöttelyä ei nyt toistaiseksi kuulla Vanhassa Pappilassa.... "Riku" meni siskon kaveriksi elelemään ja nauttimaan lapsuuden päivistään!! :))
Matkamme Portugaliin 22.9-12.10, Ullan kanssa oli puukattu jo puoli vuotta aikaisemmin.:))

Edessä 3 viikkoa jotakin, jota olin haaveillut yli 15 vuotta.......
Matka osoittautui sen odottamisen arvoiseksi. Upeat ilmat kruunasivat matkan, olihan tämä ,paikallisten sanojen mukaan, harvinaisen kuuma syksy!! Lämpötilat pomppivat +25c.....+30c..:)
Asuimme miltei Lissabonin keskustassa, josta olikin helppo liikkua junalla tai bussilla minne milloinkin haluttiin...
Loikoilimme rannalla ja tutustuimme portugalilaisiin ruokiin ja juomiin.... Pitihän hieman rusketustakin saada, ettei ihan "turistiksi" luultaisi:)

Pedro oli kutsunut meidät kotiinsa muutamiksi päiviksi. Vierailumme ajalle osui Coruchen serrashow la 29.9, sekä grilliparty, joka oli sunnuntaina serraporukan kanssa. Kaikki olivat tosi  ihania ihmisiä ja tuntui todella ,että olimme tervetulleita joukkoon!!!

Pääsinpä minäkin Serra-showssa esittämään portugalilaisen kasvattaja-tuomari Pedro Sanches Deleruen ihanan nartun Senhoran, johon ihastuin todella kovasti...
Lydiakin Ranskasta oli kauniiden serrojensa kanssa saapunut paikalle, ja olikin todella hauska tavata taas vuosien jälkeen........:)
Kiitokset Lyydialle saamastani huomiosta ja Onnittelut Supermenestyksestä Bejassa!!!

 Bejan näyttelyyn, 6.10., menimme Pedron ja hänen poikansa Sebastianin kanssa... ja kaikenkarvaisia mäyräkoiria ja Iva-lampuri ja Piva-serra mukanamme.:))
Olimme siellä koko viikonlopun , tutustuen portugalilaiseen näyttelykulttuuriin... sekä ihastuttaviin ihmisiin..
Lauantaiksi oli ilmoittautunut 10 serraa ja sunnuntaina 11 kpl.
Pääsinpä tälläkin kertaa oikein isoon kehään esittämään Pedron upean karkeakarvaisen mäyräkoiran.....Ryp3:)
Kuvia on enemmän kuvagalleriassa....joten käyppä vilkaisemassa sieltä...
Yritän laitella tuloksia ...kunhan saan kuvia jotenkin järjestykseen.....:))

Estorilisssakin kävimme katselemassa "maailman menoa" ´.........!!
Kaikki kiva loppuu aikanaan ja kolme viikkoa oli lomasta lopuillaan..!!
Vielä kävimme rannalla hyvästelemässä meren ja  tutuiksi tulleet ystävämme rantabaarissa:(

Kiitokset Pedrolle upean viikonlopun järjestämisestä ja suurkiitos myös koko Hänen perheelleen suuresta vieraanvaraisuudesta....
Tuntui , että olimme todella tervetulleita  heidän kotiinsa!!
Saimme tutustua Pedron "serraperheeseen" , joista jäi erikoisesti mieleeni UPEA serrauros UNO !!!!!
Ticon isän Moscatelinkin näimme...
Ihania serralapsukaisiakin oli kuusi, jotka olivat kaikkien hemmoteltavana ja rapsuteltavana..
Sonyn äitikin oli vielä voimissaan ja olikin mukavaa nähdä   "rautarouva"  ihan livenä.
Tuntui todella kotoisalta serralauma ympärillä!! Ei kerennyt omia koiria ikävöimään...

...Toki tuliaisiakin toimme....:))

Kotiutuminen vie kyllä oman  aikansa .... MUTTA.......
..........näyttää siltä, että tästä taitaa muodostua jokavuotinen traditio.. Portugal vei sydämen ja teki minuun todella suuren vaikutuksen !!!!
Ensivuoden matka on suunnitteilla ja onhan siellä toki viellä paljon nähtävää ja koettavaa!!


19.8. Heinola........TIHRU ja SONY matkasivat kanssani kohti jokavuotista perinteeksi tullutta näyttelyä:) Tuomarina tänään Eina Haapaniemi.
SONY herra näytti, että eilinen Kouvolan näyttely oli vain pieni "notkahdus" ROP-saldossa......
SONY oli ROP & ROP-VET ja tytär TIHRU esiintyi terhakkaasti , mutta jäi kuin jäikin isänsä varjoon ollen VSP.
ROP-ROP-vet "Sony" & VSP "Tihru"

"Tico" Kouvolassa ROP

Kouvolan näyttelyyn 18.8. oli ilmoitettu FantasTICO ja Wanha Herra SONY.
Tuomarina oli erittäin miellyttävä herrasmies, Leif-Herman Wilberg, Norjasta. Tico esiintyi mallikkaasti ja olikin ainoa, joka sai ERI:n, ollen myös ROP. Sony ei saanut tuomaria heltymään, riehakkaalla tyylillään , johon oli hännänpyöritystä hieman höysteenä....EH...:)

Pokaalit kainaloon ja kotiin.........seuraavaa päivää varten valmistautumaan.....


4.8. FUNFUN-KOKOONTUMISAJO 2007 oli todella menestyksellinen!!!!! Päivä oli todella helteinen ja tunnelma leppoisa::))Tuomarina portugalilainen kasvattaja Delerue Pedro...

Ensin menivät "Bonito" - pojat Comanche "Piiparinen" ja Mohegan "Mega"... "Piiparinen" oli PEK1, KP,ROP-pentu ja "Mega" oli tällä kertaa toinen..:)) Funfun Pinoccio "Pico" oli myös tullut kehiin ollen PU2 ja saaden SERTin ....onnittelut kotiväelle!!!!      Sitten oli vuorossa valioluokan uros Uuno des Gardiens de la Houlette "Uuno", joka oli PU1 ja pokkasi itselleen VSP-ruusukkeen..!! 8-vuoden tauon jälkeen saapui Funfun Leonardo alias "Nardo" arvokkaasti kehään.....ollen PU4 ja ROP-VETERAANI!! "Tihru" Funfun Only One kruunasi koko päivän, ollen ROP ja RYP4!!!!!!! Myös ryhmätuomarina toimi  Pedro Delerue:)

"Uuno" VSP Kuopio "Tihru" ROP - RYP4  Kuopio

>> Katso kuvia Kuopion näyttelystä täältä 

Kiitokset kaikille jotka olitte tulleet paikalle , varsinkin "Cessa" ja Susan, jotka olivat "turistina" mukana.  Seuraavat kokoontumisajot pidetään Helsingin Messukeskuksessa joulukuussa..!!!


 

Vantaa 29.7. Tuomarina Soile Bister, Funfun Bonito Mohegan "Mega" oli ROP-pentu ja Funfun Taifuun "Taika" oli ROP.


Pellon 22.7. näyttelyssä esiintyi Funfun Sioux Princesa "Cara" ensimmäistä kertaa...Marja Talvitie oli tuomarina ja kotiinviemisinä olikin ROP-pentu pokaali...:
JUVA KV NÄYTTELY 7.7.2007 .....JA VALLOITUS JATKUU.....:)) ikimuistoinen oli JUVAN KV-näyttely ..."Tihrun" pojat Funfun Bonito Mohegan "Mega" ja Funfun Bonito Comanche "Piiparinen", olivat ensimmäistä kertaa näyttelykehässä. Mukana oli myös poikien isoisä "Sony", näyttämässä, kuinka näyttelyalueella käyttäydytään.....)). Tuomarimme Harry Tast ihastui poikiin sekä "Sonyyn" ja arvostelut olivatkin sen mukaiset.............:))

"Piiparinen" :"Todellinen tulevaisuuden lupaus. Erinomainen tyyppi. tasapainoinen ja jäntevä olemus ja korrekti rakenne. Urosmainen pää, jossa jo nyt tyypilliset linjat. Oikea hännän asento. Pitkät elastiset liikkeet."  KP, ROP-PENTU

"Piiparinen" Juvalla 2007

"Mega" :

Hyvin lupaava 7kk pentu. Rungossa oikeat mittasuhteet, tasapainoiset linjat.
  Voimakas takaosa. Tyypillinen...... Pitkät joustavat liikkeet."

"Sony" : " Hyvin tasapainoinen ja jäntevä, sporttisessa kunnossa esitetty 11v veteraani. Tyypilliset pään linjat. Kauniit tummat silmät. Hyvä .........rakenne. Erinomainen ja oikeanlaatuinen turkki. Hyvin rodunomainen iikemalli ja oikeaasentoinen häntä.  ROP ja ROP-VET!! 

Tuomari, "Sony" ja Päivi Juvan kv-näyttelyssä

Olin tietysti kovin iloinen poikien pärjäämisestä, ja uskonkin heitä nähdäänkin vielä useasti kehissä valloitusretkillä!!:))

17.6. Kotkan kv-näyttelyyn "Tico" ja "Sony" pääsivätkin uusien lampurikavereiden "Lolan" ja "Sulon"  seurassa matkustaen.....:))   (Tico ihastuikin Lolaan IHAN OIKEESTI!:)) Tuomarina oli Javier Sanchez, Espanjasta
Päivä sujui ilman pahempia kommelluksia......... ja kehäkin saatiin kunnialla käytyä PU-kehää myöten..(Kiitos Saanalle!) Tuloksena oli, että Tico päihitti tällä kertaa vanhuksen... Tico : PU1,SERT, ROP ja Sony: PU2, ROP-VET.....:))

"Tico" ja Päivi "Kotkan Ruusut" 2007

... ja "Sony" sekä Päivi "ruusun aikaan".... ;))


Kangasniemi 9.6.2007

Todella helteinen päivä!!!

Olinkin jo vähän huolissani, kuinka "Sony", wanha herra jaksaa tällaisessa kuumuudessa...........mutta  tuomari , Raija Tammelin, ihasteli "Sonyn" nuorekkuutta ja sanoi, että ikä ei näy tässä koirassa yhtään......ja askel oli todella kevyt ja rento.....:)) ROP, ja ROP-veteraani!!! "Tihru" esiintyi myös erittäin mallikkaasti ja oli VSP!!! Näyttäisi siltä , että "Tihru" olisi hieman aikuistunut ja rauhoittunut mukuloiden jälkeen..:)) Kiitokset Janinalle , kun autoit ROP-kehässä!!

"No, miltäs näyttää?"
"Ja sitten mennään!"

Matka Tallinnaan perjantaina 1.6. oli hieman tuulinen ja en voi sanoa nauttineeni menomatkasta juurikaan.....(oli senverran huono olo..) :( Uuno "pukeutui" sääntöjen mukaan kuonokoppaan ja käyttäytyi todella hienosti laivalla, vaikka tämä olikin Uunon ensimmäinen ulkomaanreissu..:))  Tuulinen ja kolea, joksin aurinkoinen, oli myös näyttelypäivä ( 2.6.), mutta muuten kaikki meni aivan toiveiden mukaan!! Tuomarina toimi Brigita Kremer, Sloveniasta. Uuno oli ROP ja sai SERTIN, CACIBIN ja sai titteliksi EST MVA ja EESTIN VOITTAJA-07...

Päivi & Uuno kehässä hakemassa titteleitä...
.. ja vielä hetki mietitään? :)

KIITOKSET  Ulla ja Riitta, kun autoitte näyttelypaikalla ja laivalla häkin kuljetuksessa ja Uunon hoitamisessa....ja KIITOKSET myös Saanalle matkan järjestelyistä!!!


Announcement 22.5.2007

Funfun Pikku Hiawatha (Finn) and Nespera do Casal da Vinha (Nespa)

Finn and Nespa anticipate the arrival of their first litter of puppies at the beginning of July 2007. Their puppies will be looking for caring and active homes.

This  will be the first litter of Portuguese Sheepdogs (Cao da Serra de Aires) in the United Kingdom .

 

Enquiries contact: Pauline Martin pauline@mmartin.fsworld.co.uk

 

Helsinki Aptus Show 19.5.2007....Wanha herra "Sony" jäi tällä kertaa kotiin Pappilan rauhaan viettämään kesäistä päivää....Mutta nuoremmat pojat olivat taas liikenteessä.....Ticolla "saalis" jäi hieman pieneksi...EH1.:) "Uuno" olikin pitkästä aikaa kehätunnelmissa, ja oli todella vauhdissa...... PU1, CACIB, VSP..!!!:))

 

"Uuno" ja Päivi 

"Tico"

"Mega" huilaa...

... haistelee ...hmmmm, oiskos tässä jotain mageeta..?

 

Helsingin näyttelyn 19.5. yhteydessä käytiin kyläilemässä Ullan luona ja moikkaamassa "Mega" (Funfun Bonito Mohegan) -poikaa...

Hienosti olikin poika kasvannut ja on (huh huh!!!) samanlainen sähikäinen kun äitinsä "Tihru"..))

VANHAN VETERAANI HERRAN "SONYN" VALLOITUS NÄYTTELYKEHISSÄ JATKUU........... Leppävirran ryhmänäyttely 6.5. OLI  JYMYMENESTYS  "Sonylle" ..::))) Tuomarina oli miellyttävä ja erittäin ystävällinen Marianne Holm....joka ihastui meidän poikiin...)) "Tico"  sai jo neljännen SERTTInsä, ja oli ROP!!! "Sony" -veteraani oli ROP-VET ja BIS1 VETERAANI!!! Tuomarina isossa kehässä toimi norjalainen Ewa Nielsen.

 

Voittajan on helppo hymyillä! :)))) Sony BIS-vet Leppävirta 2007

 


Funfun Bonito Chomanche "Piiparinen" koki elämänsä vapun 1.5.2007...
Mikkelissä oli perinteinen Wappu-Match Show....niinpä mekin menimme paikalle harjoittelemaan hieman näyttelyposeerauksia.:))
Ilmoittautuneita oli  n. 55 koiraa ...pudotuspeli sujui hienosti ja "Piiparinen" jaksoi juosta ja poseerata..
ja loppuhuipennuksena oli kehässä ainoastaan "Piiparinen" ja upea tanskandoggi, joka sekin jäi "Piiparisen"varjoon". Näin aloitti "Piiparinen" tepsuttelemaan isoisänsä "Sonyn" tassunjälkiä
ollen BEST IN SHOW!!!!!

Wappu Show Mikkelissä

Tuomarina toimi Kaakois-Suomen spanielikerhon pj. Pirjo Peltonen

Päivi & "Piiparinen" juoksun tahdissa Mikkelin Wappu Show´ssa


Lahden kv-näyttely 29.4. oli Sony-herran kannalta hyvin onnistunut.:)) Tuomaroinnista vastasi ystävällinen Bo Skalin Ruotsista.
ROP ja ROP-vet pokaalit saatiin taas kotiinvietäviksi!!
Ticon kehäharjoitukset jatkuvat edelleen::)) tuloksena tälläkertaa Eh...
 

22.4.2007 Outokummun ryhmänäyttely......."Sony" ja "Tico" olivat jälleen ihastuttamassa tuomareita..))Tico" sai jo kolmannen sertin ja oli PU2...ja "Sony" valloitti tälläkertaa jopa kolmen tuomarin sydämet!!! Kehässä oli tuomarina Johan Juslin...., joka teki Sonysta ROP:in ja ROP-VETeraanin.....Paras veteraani ryhmäkehässä tuomaroi Soile Bister, joka sijoitti Sonyn BIS2- veteraaniksi!!!!!!! . 1.ryhmäkehän tuomarina toimi Elina Haapaniemi........sijoitus RYP3!!!!!

Wanha Herra "Sony" juoksi iloisesti kehissä ,eikä ikä tuntunut painavan askelissa...)))

Päivi & "Sony" Outokummun ryhmäkehässä


Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyssä 8.4.2007, tuomari Hassi Assenmacher-Feyel, oli vain yksi serra...Impacto da Quinta Dabroeira, Sony, joka oli ROP ja ROP VET.

Tampereen kv-näyttely 25.3.2007,  oli taas hyvin onnistunut!! Tuomarina toimi venäläinen Olga Kosareva. ROP, CACIB annettiin TIHRUlle  ja TICO sai toisen SERTINSÄ ja oli VSP!! SONY-herra oli odotetusti PU2 ja ROP-VET!!

VUODEN SERRA 2006 -kiertopokaalin voitti FUNFUN ONLY ONE "Tihru".

Näin saatiin tämäkin palkinto jälleen FUNFUN kennelin kasvatille.

VUODEN VETERAANI SERRA 2006 -kiertopokaalin
pokkasi ihastuttava vanha herra
 IMPACTO DA QUINTA DABROEIRA "Sony".

 


Funfun Bonito Arapaholle oli 3.2. suuri päivä.....Se sai oman kodin Hämeenkyröstä ja tusinan "tyäkavereita"...:))Arapaholla onkin suuri tehtävä edessään...saada noiden sarvipäiden kunnioitus itselleen ja pystyä kuljettamaan niitä laitumelta toiselle...

 

Aika näyttää miten haastavaa tämä työ on...Emäntä Susan on iloinen että sai "apuvoimia" vuohien hoitoon ja uskoo ettfunfun-mukula selviytyy mainiosti...molemmille asia on nyt opiskelun alla........:)Hämeenkyrön kuulumisia varmaan nähdään sivuilla myöhemmin..:)


Becas do Vale da Vilarica "Pichatsu" on nyt virallisesti Kansainvälinen muotovalio. 19.1. tuli FCI.ltä vahvistus.
Paljon onnea!!!
Lähdettin poikien kanssa joukolla Turkuun kv-näyttelyyn 27.1. Aamuyöstä klo 4.00 aikoihin alkoi pitkä, 350 kilometrin pituinen, ajomatka....Kyllähän se kannattikin.... Meidän pojat kahmivat pokaalit ja ruusukkeet kotiin....
Pikku FantasTICO pesi koko porukan ollen ROP ja sai ensimmäisen SERTIN!!! ......Vanha herra (multi ch  ja int ch) Sonykin jäi auttamatta kolmanneksi...:) Sony oli ROP- VET .
Uuno oli toiseksi paras uros ja sai CACIBin. Uuno ilahdutti tuomari Tamas Jakkeliakin iloisella
touhukkaalla olemuksellaan :))

Kotimatka oli toki edessäpäin ja kaikki olivat väsyneitä, mutta onnellisia..!!!

Longfield, Chapel Hill, Speen, Bucks, England

January 2007

Hi Everyone at Funfun,

 

This week I had my annual health check with Simon, my vet. He said I was in splendid shape. 

My coat is wonderful, my teeth so white you need sunshades when I smile. 

I have filled out a bit and now weigh 25kg but not a gram of fat – all leaned toned muscle,

all part of growing up. I had my booster shots, no problem I am a brave boy. 

Nevertheless I’m glad that after this rabies booster I don’t have to have another one for 3 years. Woof!

I have a friend, Nespera from Portugal, a bit of a blonde looker. 

We collected her from Heathrow Airport yesterday and we are getting to know one another. 

It’s great having someone to run with round the garden. I’ve sent you a photograph of us 

together – I’m the gorgeous black guy.

 

              Love and licks to you all, Finn

 


Pojat kävivät vähän "tuulettumassa" Lahden ryhmänäyttelyssä 14.1.07. Vuosi 2007 alkoikin suht lupaavasti... Pikku Tico oli ROP-pentu ja Vanha Herra Sony pokkasi sekä ROP että ROP-veteraani pokaalit itselleen! :) Tuomari oli Tapio Eerola

VANHOJA UUTISIA